Bedrijfshistorie

Firma A.W. Koppers - Distilleerderij en Wijnhandel
In 1924 start A.W. Koppers (Antoon) Cor Koppersin de Meerstraat te Hillegom een distilleerderij/ wijnkoperij. De wijnen en gedistilleerde dranken worden onder merknaam "de Kaper" door heel Noord- en Zuid Holland verkocht door zijn broer C.R. Koppers (Cor) die hem als verkoper en handelsreiziger is komen bijstaan in de zaak. Het originele receptenboek met aantekeningen van de grondleggers, de distilleerketel en de allereerste kurkmachine zijn nog steeds in het bezit van het bedrijf. Een leuk detail: in 1924 werd de kurkmachine tweedehands gekocht en is tot op heden nog steeds in gebruik.

Het Wapen van Hillegom - Slijterij en Wijnhandel
Na de oorlog (in 1949) koopt Cor Koppers het pand aan de Hoofdstraat 180, de naam van de Leo Kopperszaak wordt Slijterij - Wijnhandel Het wapen van Hillegom: in de gevel van het pand zit namelijk het originele wapen van de gemeente Hillegom. Op deze (huidige) locatie zet Cor voor eigen rekening de zaak voort als slijterij wijnhandel. In ditzelfde jaar komt zijn zoon Leo in het bedrijf werken. Leo Koppers duikt in de avonduren in de boeken en behaald de benodigde diploma´s en wijncertificaten. De samenwerking van vader en zoon duurt tot 1963, het jaar waarin zoon Leo de zaak overneemt en vader Cor uit het actieve zakenleven stapt.

Wijnkelder Tastevin Koppers - Wijnhandel - Wijnimport - Groothandel
Leo Koppers werkt samen met zijn vrouw Lyda aan de uitbouw van de zaak. RumOp de veranderende smaak van de consument, die meer en meer wijnliefhebber wordt, wordt slim ingespeeld. De kleine slijterij wordt een prachtige wijnhandel en samen bouwen zij de zaak om naar voornamelijk wijnhandel en wijntapperij. Om het gewijzigde karakter te onderstrepen veranderen zij in 1977 de naam in Wijnkelder Tastevin Koppers. De oorsprong van distillateur niet vergetend, behouden zij een prachtig specialistisch assortiment sterke dranken. Tot op de dag van vandaag één van de sterke punten.

In 1985 komt hun zoon Vincent in het bedrijf werken, naast zijn werk in het familiebedrijf bekwaamd hij zich in binnen en buitenland. Vakopleidingen worden gevolgd, vinologen opleiding wordt ter hand genomen en na het behalen van diverse diploma´s reist hij de wijnlanden af om zich verder als wijnspecialist te bekwamen. Alle facetten komen aan bod, van het plukken van de druiven tot het wijnmaken zelf. Cursussen en colleges worden gevolgd in onderTapperij andere Bordeaux, Bourgogne, Portugal en Zuid Afrika. Als gedegen specialist zet hij samen met z´n ouders de zaak voort en breiden de activiteiten uit. Een drankengroothandel wordt gestart en het aangeboden assortiment tapwijnen wordt uitgebreid tot 42 verschillende soorten. Met dit aantal losse tapwijnen is het bedrijf de grootste wijntapperij van Nederland geworden. Steeds meer wijnen worden rechtstreeks geďmporteerd en verkocht aan zowel particulieren, collega vakhandel en horeca in de wijde omgeving, de kleinzoon treedt hiermee in de voetsporen van zijn grootvader.

Vincent zet in 1994 voor eigen rekening het bedrijf voort en verstevigd de streekfunctie als de wijnspecialist van de streek, de overige activiteiten als dranken groothandel voor horeca en (sport) kantines en belevering van feesten met alle benodigdheden worden voortgezet.

In 2004 bestaat Koppers als drankenhandel in Hillegom 80 jaar, een begrip in de streek.

Terug
Copyright © 2019 TASTEVINKOPPERS.NL - Powered by Zen Cart - Template by Proenski