Wijncursus

Wijn is een onderwerp waar heel veel over te vertellen is. Het is een product dat al vele duizenden jaren wordt gemaakt en gedronken. De consumptie van wijn neemt steeds meer toe en steeds meer mensen kunnen hun woordje meepraten over wijn.

Tastevin Koppers biedt u de mogelijkheid om in te schrijven voor een wijncursus voor beginners. Deze wijncursus wordt gegeven door vinoloog Vincent Koppers in gezellige wijnkelder aan de Hoofdstraat in Hillegom of in het wijnlokaal te Lisse. U maakt kennis met de eerste beginselen van het wijnproeven. Bovendien wordt er allerlei achtergrondkennis gegeven. Na het beëindigen van deze cursus heeft u een kleine 40 wijnen geproefd en kunt u een aardig woordje meespreken in de taal van de wijnwereld

Een wijncursus in 6 avonden, die aandacht besteedt aan alle facetten van de wijnbouw, de techniek van wijnproeven, wijnbouwgebieden etc. U zult straks met een extra dimensie van uw wijnen genieten!

Doelstelling:

 • uw vaardigheid om wijn te proeven, stimuleren en verdiepen
 • uw wijnkennis uitbreiden
 • uw eigen smaak beter leren kennen
 • nieuwe wijnen ontdekken en onbekende proefsensaties ervaren.

Thema’s:

 • Proeftechnieken
 • Druivenvariëteiten en wijntypes
 • Wijnbouwgebieden
 • Wijn in combinatie met eten, het serveren en bewaren.

Tijdens elke les wordt een 6-tal hoogwaardige wijnen geschonken.

Alle punten op een rij:

 1. Avonden/ locatie: Zes avonden in onze wijnkelder aan de Hoofdstraat 180 te Hillegom of het gezellige wijnlokaal te Lisse.
 2. Start van de cursus: Nader aan te geven data.
 3. Tijdsduur: ± 2 uur. Eerste deel omvat theorie over de diverse wijnlanden en wijnstreken, druivensoorten en wijnen, ondersteund door een PowerPoint presentatie. Hoe maakt men wijn en hoe proeft men deze, enz. enz. Tweede deel zullen de wijnen geproefd worden welke in het eerste deel zijn behandeld, extra uitleg en bespreking van de wijnen.
 4. Kosten cursus: Zes avonden van 2 uur: € 150.- inclusief uitgebreid cursusboek.

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden door hier te klikken en U vrijblijvend op de inteken lijst te laten zetten. Wij nemen per omgaande contact met U op.

Terug
Copyright © 2019 TASTEVINKOPPERS.NL - Powered by Zen Cart - Template by Proenski