Bodegas Carlos Serres Rioja Reserva "Onomastica"

€29,95

Intense, diep paarsrode kleur. Aroma's van zwart fruit, vanille en pure chocolade. Krachtig, kruidig en sappig van smaak met een lange afdronk. Rioja van topkwaliteit.
Heerlijk bij gegrilde kip, rijpe kazen en heel bijzonder bij pure chocolade. Serveren op 16 -18į C.

Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desasatreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ondekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet.
Rioja is het eerste gebied in Spanje welke in 1925 een D.O. status verwierf. In 1991 wordt deze status verhoogd naar D.O.C. en dit is dan ook de eerste regio met deze status. Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur, zoals ook is bewezen door talrijke archeologische overblijfselen van persen en wijnkelders uit de Romeinse tijd. Deze cultuur zette zich tijdens de Middeleeuwen onder de bescherming van de kloosters voort. Gonzalo de Berceo, de eerste dichter die in het Spaans schreef, roemde in het klooster van San Milan de la Cogolla de eigenschappen van Riojawijn in zijn gedichten.

  • 1000 aantal op voorraad


Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 03 januari, 2014.

Copyright © 2020 TASTEVINKOPPERS.NL - Powered by Zen Cart - Template by Proenski