Excelsior WO. Robertson Cabernet Sauvignon

€7,50

Donker, robijnrood van kleur met aantrekkelijke geur van zwarte bessen, pure chocolade en kruiden. Een zachte ronde wijn met een warmbloedig karakter. Een 'allround' wijn die lekker smaakt bij zowel een sappige steak als een lekkere hamburger. Serveren op 16-18° C.

In 1859 lukt het de familie de Wet om in het vruchtbare maar droge Klein Karoo de basis te leggen voor het huidige Excelsior Estate. Het water uit de Breede Rivier kwam goed van pas en hierdoor wist men Robertson om te toveren in een vruchtbare vallei en uit te laten groeien tot de huidige 220 ha. aan wijngaarden.
De Breede Rivier is de levensader van de Robertson vallei en zorgt voor aanvoer van het noodzakelijke water. Deze vallei wordt ingesloten door de Langeberg in het noorden en de Sonderendberge in het zuiden. Regenwolken worden door deze bergen op afstand gehouden en de zon heeft hier volledig vrij spel. Hierdoor is het klimaat warm en subtropisch en daarom staat dit gebied ook bekend om zijn citrusfruit, perziken en abrikozen.

  • 998 aantal op voorraad


Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 20 november, 2011.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..


Copyright © 2019 TASTEVINKOPPERS.NL - Powered by Zen Cart - Template by Proenski