Ropiteau Saint Romain A.C. "Le Jarron"

€21,95

Lichtgele kleur met gouden glinstering. Een complexe en rijke wijn met iets van toast, citrustonen en verse vruchten, een klein botertje is ook aanwezig. Perfecte begeider van snoekbaars of andere visgerechten, als aperitief en bij zachte kaassoorten. Serveren op 12-14° C.

De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige 'Caves de l'Hôpital', in het hart van Meursault.
De Bourgogne wordt in de wereld gezien als één van de meest bekende wijngebieden van Frankrijk. Het wordt opgedeeld in de volgende gebieden: Chablis, Côte d'Or met de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune, Chalonnais, Mâconnais en ook Beaujolais wordt hierbij gerekend. De bodem is zeer gevarieerd en kent vele microklimaten, allen met een eigen karakter.

  • 1000 aantal op voorraad


Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 04 januari, 2014.

Copyright © 2019 TASTEVINKOPPERS.NL - Powered by Zen Cart - Template by Proenski