Gran Cardiel DO Rueda 100% Verdejo

€8,95

Zachtgele kleur met een rijke en complexe geur van tropisch fruit als papaya en ananas maar ook iets kruidig. In de smaak ondersteund door een rijk en zwoel karakter waarbij het rijpe tropische fruit de boventoon voert. Maar de wijn heeft voldoende frisheid. Elegant, rijk en fris van smaak. Heerlijk bij schelp- en schaaldieren of sushi, gegrilde en gebakken vis, Aziatische gerechten, asperges maar ook geschikt als terras- en aperitiefwijn. Serveren op 8-10į C.

Bodegas Felix Lorenzo Cachazo SL heeft als familiebedrijf al heel wat generaties lang ervaring met het produceren van uitstekende witte wijnen. Feliz Lorenzo is ťťn van de initiatiefnemers voor het oprichten van de DO Rueda. Het oude wijnhuis bevond zich middenin het stadje Pozaldez maar werd te klein, maar in 1993 hebben Felix Lorenzo en zijn vrouw Rita Heras een nieuwe bodega gebouwd buiten de oude stad en deze voorzien van alle moderne vinificatie faciliteiten.
Rueda is een oud wijngebied in het noordwesten van Spanje. Het klimaat is continentaal met hete zomers en koude winters, terwijl het er ook flink kan waaien. In de jaren 70 en 80 hebben veel wijnmakers het roer omgegooid naar moderne frisse wijnen en werd de oude druivensoort Verdejo in de schijnwerpers geplaatst. De Rueda wijnen worden tegenwoordig gezien als de beste witte van Spanje.

  • 1000 aantal op voorraad


Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 22 april, 2011.

Copyright © 2020 TASTEVINKOPPERS.NL - Powered by Zen Cart - Template by Proenski