Krohn 10 years old Tawny port

€17,95

Het is een warmbloedige, rijke, zoete en toch ook pittige wijn. Kostelijk in combinatie met een hartig kaasplateau als digestief, gerijpte kaas, chocola, gedroogd fruit, noten en diverse cake. Serveren op 14-16° C.

Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Inmiddels is het bedrijf al generaties in handen van de Portugese familie Carneiro. De familie is ook eigenaar van de 'Quinta do Retiro' en dit ligt in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto is overgebleven en vooral bekend is om zijn Colheita en Vintage Port.
Port doet ons direct denken aan de haven plaats Oporto, daar waar de rivier de Douro in de Oceaan uitkomt. Het productiegebied voor Portwijnen ligt echter 70 kilometer landinwaarts langs de sterk kronkelende rivier de Douro. Dit gebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder ongenadig schijnende zon. Dit gebied kent verzengend hete droge zomers en steenkoude en natte winters. De bodem wordt gevormd door keiharde en ondoordringbare graniet en leisteen.

  • 6 aantal op voorraad


Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 05 januari, 2014.

Copyright © 2020 TASTEVINKOPPERS.NL - Powered by Zen Cart - Template by Proenski